Hoppa till huvudinnehåll

Hångel inte okej för Facebook

Facebook stoppar Kommunisternas valfilm eftersom den bryter mot Facebooks policy om nakenhet. ”Absurt ställningstagande”, säger pressekreterare Simon Renner.

Ur ”sexfilmen” som Facebook inte vill marknadsföra.
Kommunistiska Partiet

I måndags kväll släppte Kommunistiska Partiet en kampanjfilm där folk istället för att gå och rösta i EU-valet uppmanas till att ha sex på valdagen. Facebook har valt att inte låta partiet marknadsföra filmen då de menar att den bryter mot Facebooks policy om nakenhet.

 – Det är ett helt absurt ställningstagande från Facebooks sida, ett ställningstagande som gör att vi inte tillåts komma ut med vårt budskap mitt i en valkampanj, vilket i förlängningen är ett hot mot demokratin, säger Kommunisternas pressekreterare Simon Renner.

– För alla ärliga betraktare är det tydligt att filmen bygger på humor och till skillnad från övrig reklam i samhället inte använder sex eller nakenhet för att sälja en produkt. Att i offentligheten inte få kunna visa upp två personer som hånglar och tar av sig några klädesplagg påminner om en moralpanik som vi inte sett på länge i det här landet, fortsätter Simon Renner.

Filmen är den första av flera i Kommunisternas kampanj i EU-valet, där partiet uppmanar till en total bojkott av valet.

– Vi tycker att vanligt folk istället för att rösta i EU-valet gott kan ägna sig åt bättre saker än att skänka legitimitet åt EU, säger Ulf Nilsson, facklig sekreterare.

– EU:s högerpolitik kan inte ändras oavsett hur svenska folket röstar i valet den 26 maj. Det bästa för oss och Sverige vore att lämna EU.