Hoppa till huvudinnehåll

Kommunal ska driva 30 timmars arbetsvecka

Ombuden på Kommunals kongress gick emot förbundsstyrelsen om att aktivt verka för 30-timmarsvecka med bibehållen lön. ”Vi måste slå näven i bordet och visa att vi är starka tillsammans”, säger undersköterskan Sari Juntikka.

Kommunals kongress i Göteborg, presidiet. Infälld: Sari Juntikka, undersköterska och medlem i Kommunal.
Skärmdump: Kommunal / Foto: Privat / Montage: Proletären

Kommunal ska omvandla ”visionen” om 30-timmarsvecka med bibehållen lön till ett konkret krav i antingen lagstiftning eller kollektivavtal. Det står klart efter att ombuden på Kommunals kongress gått emot förbundsstyrelsen på kongressen som pågår i Göteborg. Den sänkta arbetstiden ska inte heller betalas av löneutvecklingen.

– Nu har förbundsstyrelsen fått information om vad medlemmarna verkligen tycker, säger undersköterskan Sari Juntikka som är medlem i Kommunal till Proletären.

– Vi ska kämpa för en 30-timmars arbetsvecka med bibehållen lön. Det är inget snack om saken.

1988 beslutade Kommunal att man skulle ha ett uttalat mål om att införa en 30-timmars arbetsvecka med bibehållen lön. Men på 18 år gjorde förbundet inga framsteg i frågan. Istället valde Kommunal att sänka ambitionsnivån 2006, då arbetstidsförkortningen nedgraderades till en ”vision”, utan några konkreta krav på när eller hur reformen skulle förverkligas.

Förbundsstyrelsen argumenterade mot flera motioner om att verka för 30-timmarsvecka. En sänkning av arbetstiden riskerar att hämma löneutvecklingen, skriver förbundsstyrelsen i kongressens motionshäfte och målar upp ett mardrömsscenario: ”För att uppnå 30-timmars arbetsvecka så skulle det ta hela tio år utan löneökningar.”

Sari Juntikka accepterar inte förbundsstyrelsens resonemang.

– Vad är det för svammel?! Förbundsstyrelsen lägger ju ribban åt arbetsgivarna.

– Det är inte Kommunals uppgift att säga att det kommer kosta si och så mycket att sänka arbetstiden. Det där ska arbetsgivaren komma med. Ett fackförbund ska driva krav för sina medlemmar. Sen är det arbetsgivarnas tur att komma med motförslag. Vems sida står man på egentligen?

Kommunals förbundsstyrelse framhöll att de rent principiellt inte är emot en sänkning av arbetstiden, men vill att frågan ska avgöras på lokal nivå i kollektivavtalsförhandlingar. Med andra ord: kravet ska inte drivas centralt och man kan inte förvänta sig stöd högre upp i förbundet i frågan.

Förbundsstyrelsen linje hade i praktiken inneburit en fortsättning och utökning av den individuella lönepolitiken, menar Sari Juntikka.

– Då kanske en rik kommun är villig att införa 30-timmarsvecka, medan andra inte får det…. Sådana här resonemang riskerar bara att splittra kollektivet. Det är samma sak med individuella löner. Dessa frågor måste drivas centralt, annars riskerar många att få bottennapp i löneförhandlingarna.

Sari Juntikka är medveten om att en 30-timmars arbetsvecka med bibehållen lön kommer vara svårt att få igenom. Men hon understryker samtidigt att Kommunal åtminstone måste försöka.

– Om Kommunal driver frågan på allvar så ska vi nog se att medlemsansökningarna trillar in. Vi måste slå näven i bordet och visa att vi är starka tillsammans.