Hoppa till huvudinnehåll

Läs Proletären som e-tidning och app

Nu kan du som prenumerant även läsa Proletären digitalt på mobilen eller surfplattan.

Proletären – snart i appform!
Proletären

Äntligen finns Proletären som app och e-tidning! Det innebär att som prenumerant enkelt och smidigt får tillgång till tidningen i din mobil platta eller dator, var du än befinner dig.

Samtidigt gör vi den digitala tidningen tillgänglig för alla prenumeranter – som också får tillgång till ett digitalt arkiv med alla Proletären från de senaste fem åren.

Du kan ladda ner Proletären-appen i Play Butik eller App Store i din mobiltelefon. På datorn eller i surfplattan når du e-tidningen via hemsidan, eller genom proletaren.prenly.com.

När du öppnat appen eller e-tidningen kommer du att se det senaste numret av tidningen stort överst, och äldre nummer under. Om du är inloggad räcker det att klicka på en tidning så öppnas den. Men du som använder appen eller e-tidningen för första gången kommer istället att få upp en ruta om att logga in med ditt digitala konto.

Alla prenumeranter måste registrera ett sådant konto efter att e-tidningen och appen lanserats i januari, och det är enkelt.

Hur skaffar jag ett konto?

  1. Gå in på e-tidningen via proletaren.se, eller ladda ner och öppna Proletären-appen på Play Butik eller i App Store i din mobiltelefon.
  2. Tryck på ett nummer av tidningen så att du får upp inloggningsrutan.
  3. Tryck på ”Skapa konto”.
  4. Fyll i din mejladress och det lösenord du vill ha. Tryck på ”Skapa konto”.
  5. Du får nu ett aktiveringsmejl. Öppna mejlet och klicka på ”Bekräfta konto”.
  6. När du bekräftat kontot måste du koppla ditt konto till ditt prenumerationsnummer. Numret står vid adressen på förstasidan på din Proletären. Om du inte hittar ditt prenumerationsnummer eller om något inte funkar, kontakta pren@proletaren.se.

Kontot registreras på din prenumeration via prenumerationsnumret. Det innehåller ingen annan personlig information än din mejladress och ditt prenumerationsnummer. Om du glömt ditt lösenord eller misstänker att någon annan loggat in på ditt konto kan du alltid få ett nytt lösenord genom att klicka på ”Glömt lösenord?”.

Okej, jag har lyckats skapa ett konto. Vad gör jag nu?

Nu kan du läsa senaste numret, eller ett gammalt nummer, av Proletären direkt i din mobil, läsplatta eller på datorn. När du klickat in dig i en tidning kan du antingen bläddra i den sida för sida eller uppslag för uppslag.

Om du klickar på en artikel får du upp artikeln i ett nytt visningsläge. Här finns verktyg för att förstora upp texten och byta typsnitt för att göra det mer lättläst. Du kan också få artikeln uppläst för dig!

I appen och e-tidningen hittar du också ett digitalt arkiv, där du kan söka bland alla nummer av Proletären sedan 2016. I arkivet kan du också ladda ner tidningar som du kan läsa när du är offline.

Under inställningar hittar du mer information om tjänsten och instruktioner för hur du använder e-tidningen eller appen.

Efterhand hoppas vi kunna lägga till fler funktioner i appen – så håll utkik!