Hoppa till huvudinnehåll

Debatt: Blåljus och sirener har blivit Malmös nya nationalsång

DEBATT. En del av Sveriges politiker verkar tycka skatt på plastkassar är viktigare än unga människors liv. Det är dags att Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) vaknar upp och inser vad nedskärningarna har fått för konsekvenser, skriver malmöbon Asia Jasmin Janabi.

Det är dags att Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) vaknar upp och inser vad nedskärningarna har fått för konsekvenser, skriver malmöbon Asia Jasmin Janabi.
Proletären/privat

Detta är en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna.

Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) hävdar i en intervju med Expressen att hon har kontroll över Malmö efter skjutningen på 15-årige Jaffar och hans vän.

Nej, Stjernfeldt Jammeh, du och ditt parti har ingen kontroll över Malmö, ni har förlorat staden till de kriminella. Det är skamligt att påstå att du har kontroll över Malmö efter de upptrappade morden på unga killar som hade hela sin framtid framför sig.

Stjernfeldt Jammeh hävdar att hon har kontroll över Malmö när skottlossningar ekar i vår stad dagligen.

Stjernfeldt Jammeh hävdar att hon har kontroll över Malmö när varje gata och hörn har blivit en minnesplats för en ung själ som blivit ihjälskjuten.

Stjernfeldt Jammeh hävdar att hon har kontroll över Malmö när blåljuset har blivit mer vanligt än solljuset.

Stjernfeldt Jammeh hävdar att hon har kontroll över Malmö när blåljus och sirener har blivit stadens nya nationalsång.

174 ihjälskjutna på fem år

Våldet kommer att öka så länge Socialdemokraterna fortsätter förneka för sig själva och andra. De måste inse allvaret och att de har tappat greppet om Malmö sedan länge tillbaka. De måste sluta leva i en förnekelse och vakna upp ur drömmen, avsluta kapitlet om det blomstrande Malmö och göra om göra rätt.

För många år sedan valde Socialdemokraterna att stänga ner fritidsgårdar för att spara på pengar. Det har idag gett stora konsekvenser. Fritidsgårdar som hade kunnat fånga upp unga i tidig ålder så de inte förloras till kriminaliteten eller utnyttjas av äldre kriminella.

Unga har idag ingenstans att umgås. Istället vistas dom ute i dåliga miljöer där det blir lättare för kriminella att locka in dom till den undre världen.

Efter det stora misstaget med fritidsgårdsnedläggningarna bestämmer sig kommunen och staten nu för att bygga på misstaget ännu mer genom att skära ner på personalstyrkan med 10 procent i skolorna år 2020 – fast det behövs fler resurser och fritidspedagoger.

Forskning har visat att utbildning och bra fritidsaktiviteter är de preventiva åtgärder som hjälper unga att inte hamna i kriminalitet. Ändå väljer de styrande i Malmö att kolla bort och satsa 1,5 miljoner kronor på ”influencers” med skattebetalarnas pengar, pengar som hade kunnat gå till skolorna istället.

Det är oroväckande att skattepengar och tid läggs ner på helt fel saker. Ett annat exempel är att regeringen beslutat om att höja skatten på plastpåsen år 2020. Det är mycket provocerande att prioritera att införa skatt på en jäkla plastkasse än att fokusera på de mord som sker i Malmö nästan dagligen, på öppna gator inför allmänheten. En plastkasse är mer värd än ett liv i Malmö för en del av Sveriges politiker!

Lägg det på minnet till nästa gång en ung själ blir avrättad i Malmö – att ni sparar pengar på unga livs bekostnad.

Ge mig tillbaka mitt Malmö! 

Från en trogen Malmöit.

Asia Jasmin Janabi