Hoppa till huvudinnehåll

Kommentar: Rika jävlar är dumma i huvudet

Vi lever i Roms sista dagar.

Genrebild: Pxfuel

RIKA JÄVLAR ÄR DUMMA I HUVUDET 1

Först anfaller späckhuggare yacht efter yacht. Sedan försvinner en turistubåt full av miljardärer i havsdjupet. Det är som något ur John Erik Ajvide Lindqvists skräckromaner. Att havet vill hämnas. Eller typ… bedriva klasskamp.

Nej, så ”rättvist” är det nog inte. Havet slukar tyvärr många, många fler fattiga sjömän och fiskare än rika hobbyseglare. Men det är en spännande tanke – att naturen fått nog av kapitalistklassens excesser. Nu hoppas vi på att albatrossarna ger sig på privatplanen. 

Vad turistubåten beträffar är det sorgligaste att en av miljardärerna tog sin tonårsgrabb med på färden. Klassiskt ”Vi är för rika för att dö”-tänk. Och riktigt, riktigt uselt föräldraskap. 

Elon Musk och Mark Zuckerberg

RIKA JÄVLAR ÄR DUMMA I HUVUDET 2

Dags för bröd och skådespel. Århundradets fight ser ut att vara i görningen – Joakim von Anka vs Guld-Ivar Flinthjärta. Nej, men nästan – två av världens rikaste tech-kapitalistskurkar vill göra upp i oktagonen. Den nyckfulla Tesla- och Twitter-bossen Elon Musk mot Facebookgrundaren och misstänkta rymdödlan Mark Zuckerberg. Planen är ett MMA-spektakel i Las Vegas med Pay-Per-View-biljetter kring tusenlappen.

Blir det verkligen av? Svårt att säga. Men enligt UFC-chefen Dana White är båda killarna ”fullkomligen dödsseriösa”. Kulturredaktionen hoppas på double-K.O.