Hoppa till huvudinnehåll

Ledarstick: Något gammalt, något nytt, något rånat, något brunt

Som vanligt spelar Åkesson dum när han låtsas ovetande om sina gängkriminella vänner.

”Det hade jag ingen aaaaaning om”, är Åkessons standardinställning till alla skandaler runt honom och SD.
Facebook/Jimmie Åkesson

Förra helgen gifte sig den svenska volkskanslern Åkesson – Jimmie fick sin Matilda på ett bröllop som följdes av journalister i bästa Se & hör-anda. Men KD-ledarens djävulstecken i taxin från efterfesten lyckades inte ta fokus från det faktum att Åkesson bjudit in en gängkriminell ledare till sitt bröllop.

Personen ifråga heter Robert Hedarv och är president i det kriminella MC-gänget Comanches i Skåne. I Danmark har Comanches medlemmar varit inblandade i flera grova våldsdåd och konflikter med andra kriminella nätverk.

I en intervju i P1 Morgon hävdar SD-ledaren att han själv inte alls känner Hedarv. En bortförklaring som är fullständigt genomskinlig. Hedarv har varit inbjuden på Jimmie Åkessons fester i många år. Han är gammal medlem och lever tillsammans med exfrun till Mattias Karlsson, som är riksdagsledamot och SD-ledarens högra hand.

Att Tidölagets mest reaktionära parti skulle bli påkomna som anhöriga och goda vänner till gängkriminella ledare är det mest naturliga i världen. Det är uppenbart att den hårda retoriken mot gängvåld och kriminalitet aldrig handlat om något annat än invandring.

Nästa gång SD-ledaren bjuder in till fest tycker ledarredaktionen att det vore på sin plats att upprätta en visitationszon runt villan utanför Sölvesborg.