Hoppa till huvudinnehåll

Kommentar: Orättvisa nedskärningar i Malmö – Lyxlägenheter till gangsters och besparingar på svaga

Förstår inte politikerna i arbetsmarknads- och socialnämnden i Malmö vilka signaler det skickar genom att skära ner på svaga grupper medan gängkriminalitet belönas?

Malmös politiker skär ned på de svagaste – samtidigt som de betalar för lyxlägenheter till kriminella.
David Castor

Malmös politiker ordnar lyxbostäder och städhjälp till gangsters. SVT har avslöjat att ett privat företag fått 70 miljoner kronor av Malmö kommun för att bland annat husera kriminella. 

Bland annat ingick en mycket centralt belägen femrummare där gangstrarna fick både städhjälp och gratis mat. Trots denna generositet fortsatte de att begå allvarliga brott.

Samtidigt beslutar en så gott som enig arbetsmarknads- och socialnämnd att skära ner på sovplatser för hemlösa. 

Stadsmissionen har i 18 år drivit ett härbärge för kommunens räkning. Men i den senaste upphandlingen skärs antalet platser kraftigt ner och vilka som ska få tillgång till dem begränsas. Stadsmissionen tackade nej till kommunens erbjudande, då de tyckte det var för inhumant.

Även Augustenborgs behandlingshem för missbrukare i läkemedelsassisterad rehabilitering för opiatberoende läggs ner, för att ersättas med inköpta privata vårdplatser.

Nu ställer sig många Malmöbor frågan hur Sedat Arif (S) och Mats Högelius (V) tänker. 

Förstår de inte att det är fel att sparka på hemlösa, som redan ligger? Begriper de inte vilka felaktiga signaler kommunen skickar när den samtidigt belönar gängkriminalitet?