Hoppa till huvudinnehåll

Slaktaren från Dalarna tar sig an Wallenberg

På Investors stämma under tisdagen gick Karl Gustav Nilsson upp i talarstolen och sa ett sanningens ord till direktörer och aktieägare.

Karl Gustav Nilsson är folkets röst mot den ekonomiska makten. På tisdagen talade han på Investors stämma.
Proletären

Karl Gustav Nilsson är slaktaren från Dalarna som gjorde succé med sitt tal på Nordeas stämma tidigare i år. Som folkets representant mot den giriga ekonomiska makten gick han på tisdagen upp i talarstolen även när Wallenbergs Investor höll stämma i Stockholm.

Proletären når honom på telefon strax efteråt.

Hur kändes det?

– Det är alltid nervöst. Men jag vill verkligen att den ekonomiska makten ska få höra hur majoritetens verklighet ser ut. Det är jävligt viktigt. Vanligt folk får aldrig komma till tals annars.

Vad sa du i ditt tal?

– Jag sa att kapitalismen är helt orimlig. Och att det kommer en dag då majoriteten blir tvungna att ta makten över minoriteten.

Jacob Wallenberg valde att svara på folkets röst i talarstolen och det uppstod ett litet replikskifte mellan honom och Karl Gustav Nilsson.

– Det är inte varje dag man debatterar med en Wallenberg!

Vad ska du göra nu?

– Nu ska jag hem till Ludvika och jobba, som vanligt folk gör. Sedan hoppas jag fortsätta med de arbetsplatsbesök jag har gjort de senaste veckorna.

Filmklipp från Karl Gustav Nilssons framträdande på Investors stämma finns att se på Youtube.