Hoppa till huvudinnehåll

Stram kurs-ledarens sexchatt med barn dålig pr i kyrkovalet för Alternativ för Sverige

Alternativ för Sverige avbröt förra veckan sitt samarbete med den danske högerextremisten Rasmus Paludan, efter att han ertappats med att ha sexchattat med barn. Trots det höll Paludan torgmöte i lördags i Stockholm.

Rasmus Paludan är ledare för högerextrema Stram Kurs, som fick 1,8 procent i valet i Danmark 2019 och därmed missade mandat.
News Oresund

Den danske högerextremisten Rasmus Paludan skulle bli dragplåstret för Alternativ för Sverige på partiets framträdande i Stockholm inför kyrkovalet. Men efter att Paludan bokstavligt talat ertappats med byxorna nere på ett tv-spelsforum för barn avbokades han av partiet.

Det var förra veckan som tidningen Ekstrabladet avslöjade att Rasmus Paludan, ledare för högerextrema Stram Kurs samt sedan förra året även medlem i Alternativ för Sverige, använder sitt eget partis forum på tv-spelsplattformen Discord till att sexchatta med pojkar så unga som 13 år. Tidningens reporter infiltrerade chattkanalen och kunde snart konstatera att Paludan lade en stor del av sin tid på att sexchatta i forumtrådar om bland annat ”BWC” (förkortning för ”Big White Cock”), ”anal punishment” och ”cock spanking”.

I en chatt säger han att han sjäv befinner sig naken hemma i sitt kök där han välter stolar med sin ”enorma lem”. I en chatt frågar han hur gamla deltagarna är och flera säger att de är i åldern 13-14 år.

Att sexchatta med 13-åriga pojkar passade inte riktigt in i Alternativ för Sveriges kyrkovalskampanj, där de kräver att Svenska kyrkan återigen ”blir sina bekännelseskrifter trogen” och ägnar sig åt Luther och ”svenska folkets överlevnad” istället för HBTQ-aktivism.

Rasmus Paludan lät sig dock inte stoppas av Alternativ för Sveriges kristna moralism. I lördags var han på plats på Norrmalmstorg i Stockholm där han i skydd av polisen tilläts provocera religiösa muslimer genom att riva ut sidor ur koranen.

I Danmark har Paludan retat upp många genom att kalla muslimer för ”pedofiler” men själv förnekar han nu att hans sexchattande skulle vara olämpligt eller olagligt. ”Jag anser att det är ett storm i ett vattenglas att jag online talat med användare, vars ålder jag inte vet, om bland annat sex”, skriver Rasmus Paludan på sin Facebooksida.