Hoppa till huvudinnehåll
Av
Chefredaktör

Svenska nazister ger sitt stöd till ”revolutionen" i Ukraina


Nazister och högerextremister i Sverige är lyriska över den ”nationella revolutionen” i Ukraina. En nazistisk grupp planerar att skicka ner ”Ukrainafrivilliga”, för att ”realisera de bevingade orden: Vi måste säkra existensen för vårt folk och en framtid för våra vita barn!”.

Det är det nazistiska ”nätmagasinet” Motgift som ska organisera de ”Ukraina-frivilliga”. De skriver vidare i sitt upprop:

”Vår uppgift är att understödja de nationalistiska krafterna. Självständighetstorget i Kiev är en symbol för ett europeiskt återuppvaknande […]. Vi kan nu visa att vi står enade med vita, europeiska nationalister i annat än ord genom att sluta upp med våra kamrater. Vi har möjligheten att delta i en sann nationalistisk revolution.”

Även det största nazistiska partiet i Sverige, Svenskarnas parti, uttalar sitt stöd för utvecklingen i Ukraina:

”Svenskarnas parti […] stödjer principiellt det ukrainska folkets befrielsekamp gentemot en förtryckande och folkfientlig regim. Det nationalistiska partiet Svoboda, som Svenskarnas parti har god kontakt med och som gästade partiets konferens Vision Europa för knappt ett år sedan, har spelat och fortsätter att spela en viktig roll i denna pågående revolution.”

Även organisationen Nordisk Ungdom, som profilerar sig som mer ”frihetliga” fascister, har ägnat stor uppmärksamhet åt Ukraina, bland annat genom att samla in pengar till sina nazistiska vänner i landet. De skickade i januari ner en representant som höll tal inför Svobodas ockupanter i Kievs stadshus. I talet förklarade representanten att Sverige är ”härskat av en totalitär stat som tvingar på sitt folk experimentell progressiv agenda”.

Nazismen och fascismen i Ukraina har burits fram av de EU-liberaler och de västmakter som varit fast beslutna att styra utvecklingen i Ukraina och installera en EU-vänlig regim. De har inte bara kraftigt främjat nazismen i Ukraina utan gett fascistiska grupper över hela Europa luft under vingarna.

Om detta tiger Carl Bildt.