Hoppa till huvudinnehåll
Av

Solidaritet med hamnarbetarna på Kommunisternas kongress

– Det är en stor ära att få tala inför folk som fattar vad som behöver göras i det här landet, sa Hamnarbetarförbundets ordförande Eskil Rönér som gästade Kommunistiska Partiets kongress och mottog en gåva på 10 000 kronor till förbundets strejkkassa.


Hamnarbetarförbundets ordförande Eskil Rönér var en av många gäster på Kommunisternas kongress. Han berättade om arbetsköparen APMT:s just nu pågående attacker mot fackförbundet och om solidariteten med de svenska hamnarbetarna både nationellt och internationellt.

– Jag hoppas att fler vaknar upp och engagerar sig. Inte bara för vår skull utan för att många arbetare utsätts för det som vi står inför nu.

Eskil Rönér uttryckte också sin glädje över att få besöka Kommunisternas kongress.

– Det är en stor ära att få tala inför folk som fattar vad som behöver göras i det här landet. Kommunistiska Partiet pratar om frågor som är viktiga för oss som bär upp hela skiten på våra axlar.

Som ett led i solidariteten med hamnarbetarna skänkte Kommunistiska Partiet i samband med kongressen 10 000 kronor till Hamnarbetarförbundets strejkkassa. Kommunisterna står sida vid sida med hamnarbetarna i deras kamp mot arbetsköparnas försök till union busting och solidaritetsarbetet kommer att fortsätta framöver.