Hoppa till huvudinnehåll
Av

Kommunisterna polisanmäler ÖB Micael Bydén för högförräderi

Kommunistiska Partiets ordförande Robert Mathiasson polisanmäler överbefälhavare Micael Bydén för högförräderi.


Den 11 september inleds krigsövningen Aurora 17 i Sverige. Bland de deltagande länderna finns USA och sex andra Natomedlemmar. Aurora 17 är ytterligare ett steg närmare ett svenskt Natomedlemskap och bidrar till att öka spänningarna i Östersjöområdet.

Enligt Robert Mathiasson, ordförande i Kommunistiska Partiet, är det tydligt hur överbefälhavare Micael Bydén och hans föregångare Sverker Göranson agerar för att Sverige ska bli beroende av utländsk makt och att de med utländsk hjälp ökar risken för att Sverige ska dras in i krig och konflikter. Därför polisanmäler Robert Mathiasson både Bydén och Göranson för högförräderi.

– Både Bydén och Göranson har starka kopplingar till USA:s militär och till krigsindustrin, och det finns all anledning att misstänka att de inte arbetar med Sveriges bästa för ögonen, säger Robert Mathiasson.

Under Micael Bydéns tid som överbefälhavare har avtalet om värdlandsstöd mellan Sverige och Nato trätt i kraft, och Aurora 17 handlar bland annat om att iscensätta detta värdlandsstöd. Fiendesidan i underlaget för övningen är ett illa kamouflerat Ryssland.

Den tidigare överbefälhavaren Sverker Göranson var den som skrev under avtalet med Nato och arbetar sedan 2016 som konsult åt vapentillverkaren Saab. Ett företag som skulle ha allt att vinna på ett svenskt Natomedlemskap.