Hoppa till huvudinnehåll

Musik och försäkringskasseuppror på kommunupproret

Aran Wehby från Försäkringskasseupproret var på plats och talade. Han framförde även sin låt med det passande namnet Försäkringskassanupproret, som har streamats närmare 70.000 gånger. Aran Wehby är musikstuderande och har tidigare jobbat som fritidspedagog. Nu hoppas han på bredare protester.

Aran Wehby framförde sin låt Försäkringskasseupproret för ett hundratal protesterande på Kommunupproret.
Alexandra Nylund

Varför valde du som representant för Försäkringskasseupproret att medverka på Kommunupproret?

– Alla samhällsfrågor är ihopkopplade. Människan, måendet och samhället i stort, allt hänger ihop. Förutsättningarna för att kunna må bra försämras i och med nedskärningar och utförsäkringar. Det finns så många som mår dåligt på grund av felaktiga politiska beslut, det måste få ett stopp.

Varför är det viktigt med gemensamma protester?

– För att nedskärningar, försämringar och orättvisa utförsäkringar leder till stora problem för hela samhället, inte bara de direkt drabbade. Politikerna måste vakna och inse att detta kommer att leda till stora problem i samhället.

Vad hoppas du att protesterna kan leda till?

– Att fler inser att det finns stora problem och att de väljer att komma med i protesterna så vi kan göra dem större. Vi kan bara nå förändring tillsammans. I slutändan hoppas jag att politikerna tar sitt ansvar över vad de gör och hur folk mår. Det får inte fortsätta så här.

Lyssna på låten här nedan: