Hoppa till huvudinnehåll

53 får gå från Volvo lastvagnar – ersätts av bemanningsanställda

53 visstidsanställda arbetare på Volvo lastvagnar i Umeå har ersatts av bemanningspersonal. Enligt Volvoledningen saknade arbetarna potential och engagemang. ”Brist på respekt”, säger en av de avskedade arbetarna.

Volvo lastvagnar i Umeå ersätter 53 visstidsanställda med bemanningsarbetare.
Pressbild/Volvo

Per den sista mars gjorde 53 arbetare på Volvo Lastvagnar i Umeå sin sista arbetsdag på fabriken. Samtliga var visstidsanställda och fick lämna sin anställning efter det att Volvo inte förlängde deras anställning med tre månader.

Nu visar det sig att avskedandena inte gjordes på grund av arbetsbrist. Detta blir uppenbart i och med att 49 bemanningsanställda plockats in på samma fabrik. Något som Folkbladet var först med att rapportera om.

I en intervju med samma nyhetskälla uppger en av de visstidsanställda (som vill vara anonym) att de diskuterat frågan med sin chef.

– Den här chefen har jag bara träffat en gång, jag vet inte ens om han visste mitt namn. Jag gick upp till honom och frågade varför jag inte fick förlängt. ”Vi går inte ut med någon förklaring”, fick jag höra.

I ett mejl till Folkbladet skriver dock Volvoledningens kommunikationsdirektör, Elisabeth Lundell, att tillsvidarepersonal ”utvärderas löpande”. I efterföljande mening insinuerar hon att de visstidsanställda arbetarna saknar ”prestation, potential och engagemang”, eftersom detta är kriterier för en förlängning eller tillsvidareanställning på Volvo.

Men kan det verkligen stämma att 53 arbetare på Volvo saknar både engagemang och potential? Gunnar Pettersson, fackordförande för IF Metall på Volvo Lastvagnar, ger en annan bild av situationen.

– Många upplever att de inte fått någon förklaring överhuvudtaget till varför de fått sluta. Volvo har maximalt utnyttjat svensk lagstiftning som gör det möjligt att göra sig av med ordinarie personal och ersätta dem med bemanningsanställda, säger Gunnar Pettersson till Folkbladet.

En arbetare som fick sluta på fabriken hade följande att säga:

– Det här har de skött otroligt dåligt. Vi har inte blivit behandlade med respekt. Plötsligt ringde högste chefen upp och erbjöd att vi kunde få psykologhjälp, men vad ska en psykolog kunna hjälpa till med? Vi hade ju förlorat våra jobb.

Den lokala fackklubben på Volvo Lastvagnar i Umeå är en av många klubbar som varit kritiska till LO:s beslut att ingå en överenskommelse med Svenskt Näringsliv om försämringar i las (lagen om anställningsskydd), som bland annat behandlar visstidsanställningar.