Hoppa till huvudinnehåll

Hanif Bali utreds för olämpligt sexuellt beteende mot minderåriga

Hanif Bali är den moderata riksdagsmannen som utreds för olämpligt sexuellt beteende mot en minderårig flicka. Misstankarna handlar om att han ska ha bett den då 15 år gamla flickan om nakenbilder och sex.

Den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali anklagas för att ha betett sig olämpligt mot flickor i Moderata Ungdomsförbundet. (Obs! Bilden är ett montage!)
Facebook/Riksdagen

Det är den moderata riksdagsmannen Hanif Bali som utreds för olämpligt sexuellt beteende mot en minderårig flicka, vilket Aktuellt fokus avslöjade redan innan Hanif Bali idag själv kommenterat ärendet på sin Facebooksida.

I snart en vecka har Moderaternas rikskansli utrett Hanif Bali för olämpligt sexuellt beteende. Misstankarna handlar om att riksdagsmannen ska ha frågat om nakenbilder och sex av en då 15 år gammal flicka. Det ska ha pågått under en längre tid och skett över nätet, skriver Aftonbladet.

Hanif Bali har själv idag gått ut i ett inlägg på sin Facebook och förkastat anklagelserna. Enligt honom rör det sig om ”en komplott av meningsmotståndare”, efter att en ung tjej som först kontaktade honom för två år sedan försökt få en mer privat relation till Hanif Bali än han önskade.

”När det framkom att personen i fråga ville ha en annan relation borde jag avslutat konversationen direkt”, skriver han på Facebook.

Tidigare förnekade Hanif Bali att han kände till anklagelserna.

– Det är ingenting jag någonsin har hört talas om, sa han till Aftonbladet för fem dagar sedan.

Kontakten ska ha inletts med att Hanif Bali ska ha erbjudit läxhjälp till flickan, som då var medlem i Moderata ungdomsförbundet (Muf). Det hela avslöjades efter att flickan kontaktat en högt uppsatt moderat partiföreträdare för ett möte, skriver Aftonbladet.

Ytterligare en kvinna ska ha hört av sig till Moderaterna med anklagelser mot Hanif Bali om sexuellt olämpligt beteende men i det fallet har ingen internutredning startats, skriver Aftonbladet.

Enligt Aktuellt fokus skulle Muf i Mölndal ha arrangerat en digital talarkväll med Hanif Bali idag men det ställdes i sista stund in.