Hoppa till huvudinnehåll

Kommunisterna ordnar klimatmöte i Göteborg

– Alla som är trötta på att det inte händer något och vill diskutera en lösning på klimatkrisen bör komma på det här mötet, säger Arvid Gustafsson från RKU, som tillsammans med Kommunistiska Partiet arrangerar ett antikapitalistiskt klimatmöte.

Bo Brinkhoff (K) och Arvid Gustafsson (RKU) vill visa på möjligheten för ett samhälle utan rovdrift på naturens resurser.
Artur Szandrowski

På fredag äger klimatdemonstrationer rum på flera håll i landet. I Göteborg tågar Kommunistiska Partiet och ungdomsförbundet RKU under parollen ”Rädda klimatet – Avskaffa kapitalismen!”.

På söndagen samma helg arrangerar de ett möte på temat i Göteborg. Arvid Gustafsson, förbundsordförande i RKU och naturvetaren Bo Brinkhoff (K) vill upplysa om hur allvarligt läget är – och vad som går att göra åt det.

– Klimatrörelsen har inte något tydligt mål än. Mer än att ”pressa politikerna”, säger Arvid Gustafsson.

– Det är här vår roll som kommunister kommer in. Det handlar om att visa hur dagens politiker inte har någon vilja att göra stora systemförändringar utanför de små ”gröna” tillväxtreformerna. Vi vill visa möjligheten för ett annat samhälle, ett utan rovdrift på naturens resurser.

Artur Szandrowski
Bo Brinkhoff och Arvid Gustafsson.

– Klimatrörelsen är en väldigt heterogen rörelse, tillägger Bo Brinkhoff. Det finns en reformistisk sida, en som vill trycka på politikerna så att de ”fixar det”. Men det finns också upproriska drag i rörelsen, med många människor som menar att ett systemskifte är nödvändigt och att man måste kritisera kapitalismen för att komma vidare. Det är det vi vill bygga vidare på. Vi vill stärka den sidan. 

Mötet är öppet för alla som är intresserade av klimatpolitik och systemskifte. 

– Alla som är trötta på att det inte händer något och vill diskutera en lösning på klimatkrisen, säger Arvid Gustafsson. 

Mötet äger rum söndag 1 december kl 15.00 på Fjärde Långgatan 8b. Fri entré.

Klicka här för att komma till Facebook-eventet.