Hoppa till huvudinnehåll
Av

Sol, bad, politik och avkoppling


Så är ännu ett sommarläger över, det nionde på den nuvarande lägerplatsen i Lysestrand, men det första lägret hölls redan 1973.

Det har varit en varm vecka med mycket sol och bara några få droppar regn mot slutet av veckan. Den klippiga badplatsen har således varit välbesökt. Programmet var tajt, så en och annan gång stod valet för många mellan den svalkande Gullmarsfjorden och något av de intressanta föredragen.

Pionjärlägret för barn och ungdomar upp till 13 år har fortsatt växa, och pionjärledarna hälsade att nästa år behöver de förstärkning!

Även de lite äldre ungdomarna var fler i år, vilket bådar gott för en eventuell nystart på det sedan några år tillbaka nerlagda RKU-lägret.

Som vanligt hölls det också sportturneringar. I fotbollen tog Pionjärerna hem segern i finalen, och boulen vanns av laget Ume 1.

I år gjordes även ett par utflykter, den ena till imponerande Backa hällristningsområde utanför Brastad, och den andra gick till Lyse hembygdsmuseum i Torgestad.

För dem som inte var redo att krypa ner i sängar och sovsäckar efter kvällsunderhållningen i form av musik och frågesport, tändes varje natt en lägereld där det berättades historier och sjöngs revolutionära sånger.

Det är nog många, både lägerveteraner och förstagångsbesökare, som redan längtar till nästa år och ett nytt sommarläger.

Fler bilder och intervjuer med lägerdeltagare hittar du i papperstidningen. Du kan också kolla in Kommunistiska Partiets fotoalbum från sommarlägret på Facebook!