Hoppa till huvudinnehåll
Av

Liberaler fick bibelcitat av präster – blev kränkta

I Sollefteå har fyra kyrkoherdar anslutit sig till de folkliga protesterna mot nedmonteringen av sjukvården, bland annat genom ett brev till landstingets politiker, som avslutas med ett bibelcitat. Det gillade inte liberalerna.


I Sollefteå har fyra kyrkoherdar anslutit sig till de folkliga protesterna mot nedmonteringen av sjukvården, bland annat genom ett brev till landstingets politiker, som avslutas med den från Bibeln bekanta men i sammanhanget uppenbarligen djupt provokativa uppmaningen: ”Allt vad ni vill att andra ska göra för er, det ska ni göra för dem.”

Tilltaget upprör den liberale ledarskribenten på lokaltidningen Sollefteå Allehanda, som betecknar prästernas brev som ett uttryck för ”aktivistmanér” (14/10).

Men mest upprörd är Liberalernas representant i landstingsstyrelsen, Ingeborg Wiksten, som känner sig ”mycket kränkt” över att bli kritiserad av präster beväpnade med bibelcitat.

För vår del håller vi i detta fall på svartrockarna mot liberalerna; de förra verkar omfatta åtminstone en gnutta kristlig kärlek, vilket knappast kan sägas om de senare.

Men kanske borde herdarna i Sollefteå kontrakt utvidga sin bibliska beväpning. Varför inte påminna om när Jesus på aktivistmanér drev ut månglarna ur templet, ilsket anklagande sin tids marknadsliberaler för att ha förvandlat en fredad plats till ett rövarnäste.