Hoppa till huvudinnehåll
Av

Rensa upp i bidragsträsket!

2015 slog bidragen till den svenska överklassen nya rekord. Aldrig förr har så många miljarder plockats ut i rut och rot-avdrag som förra året.


2015 slog bidragen till den svenska överklassen nya rekord. Aldrig förr har så många miljarder plockats ut i rut och rot-avdrag som förra året, enligt Skatteverkets egen statistik.

Skickligast i att sko sig på skattemedel är även denna gång invånarna i Danderyd. En genomsnittlig Danderydsbo får varje månad tillbaka 7300 kronor på skatten, genom att nyttja det förmånliga bidragssystem för de välbeställda som den politiska eliten har inrättat i vårt land.

Genom ränteavdraget får Danderydsbon
sin boendekostnad kraftigt subventionerad. Genom rotavdraget kan densamma med stöd från skattebetalarna höja värdet på sin redan högt värderade bostad. Och inte nog med det så kan den lyckliga Danderydsbon få snön bortskottad, gräsmattan klippt och fönstren putsade, allt subventionerat av skattebetalarna.

Som en jämförelse är 7300 kronor i runda slängar samma som den garantipension som allt fler tvingas hanka sig fram på efter avslutat arbetsliv. Enligt de senaste siffrorna beräknas varannan kvinna som går i pension idag bara komma upp i garantipensionen.

Det är hög tid att rensa upp i bidragsträsket. Skattepengar ska gå till de som behöver, inte till att kleta majonnäs även under överklassens räkmackor så att de kan glida ännu lättare genom livet.

För övrigt anser vi att pensionssystemet ska göras om i grunden. Det är en skam att arbetande människor i ett rikt land som Sverige tvingas avsluta sina liv i fattigdom.