Hoppa till huvudinnehåll

Arriva vill dumpa både löner och säkerhet på Pågatågen

När Arrivas avtal med Skånetrafiken går ut i december, vill de passa på att ta bort säkerhetstjänsten från tågvärdarna och istället ha ”kundvärdar” – med flera tusen kronor lägre lön.

Om Arriva får som de vill, kommer tågvärdarna att bli kundvärdar. Enligt Seko kommer det leda både till sämre säkerhet för passagerarna och lägre löner för de anställda. (Personerna på bilden har inget med artikeln att göra.)
Elisabeth Stengård / Arriva

Sedan 2007 har det brittiska företaget Arriva kört de skånska lokaltågen Pågatågen på uppdrag av offentliga Skånetrafiken. När Skånetrafikens nya avtal börjar gälla den 9 december är det dock inte med Arriva tåg utan med moderbolaget Arriva Sverige, som fackförbundet Seko inte har kollektivavtal med.

– Vi vill skydda våra villkor som vi kämpat oss till i det lokala avtalet, säger Jerker Jarl, ombudsman på Seko Skåne.

– Arbetsgivarna vill inte föra över det lokala avtalet utan de vill gå sin egen väg och rita om världskartan. I det centrala avtalet, spårtrafikavtalet, står att det allmänna anställningsvillkorsavtalet ska föras över till det nya företaget vid en övergång av verksamhet. Men enligt arbetsgivaren är det bara villkoren det handlar om, inte själva avtalet. Där är vi inte överens.

I samband med att det nya avtalet börjar gälla vill Arriva göra om tågvärdarna till en ny yrkeskategori, kundvärdar, utan säkerhetstjänst.

Proletären ringer upp Lars-Åke Persson, klubbordförande i Seko Pågatågen, för att reda ut vad det handlar om.

/ Lars-Åke Persson, klubbordförande Seko Pågatåg.

– Arriva vill att tågvärdarna inte längre ska sköta avgångsproceduren, det vill säga att kontrollera att alla gått av och kommit på, att barnvagnar och rullstolar inte sitter i kläm och så vidare. Sedan stänger man dörrarna och gör en efterkontroll från tågets utsida så att ingen har fastnat i en dörr eller ramlat ner på spåret.

Dessa arbetsuppgifter vill Arriva nu lägga över på lokförarna, något som enligt Lars-Åke Persson skulle minska säkerheten för passagerarna. En tågvärd som finns bland passagerarna kan rycka in direkt ifall något händer, medan lokföraren från sin hytt bara kan se vad som händer på perrongen i backspegeln eller via videoskärm.

– De måste förmodligen gå ut på perrongen, vilket också förlänger tiden före avgång.

En anledning till att Arriva vill införa den nya kategorin kundvärdar är att utbildningen av dessa blir billigare, och att löneläget blir ett helt annat.

Idag tjänar en tågvärd mellan 24.000 kronor och 30.000 kronor i månaden, beroende på hur länge man varit anställd. Den nya yrkeskategorin erbjuds drygt 18.000 kronor.

– Vi motsätter oss detta. Kundvärd finns inte i vårt kollektivavtal. Arbetsgivarna säger att de vill införa det men det vill inte vi, säger Lars-Åke Persson.

Många arbetare, särskilt timanställda, är oroliga för vad som ska hända med deras jobb. ”Det ska stå TÅGVÄRD och inte KUNDVÄRD på alla kontrakt”, skriver Seko Pågatåg till sina medlemmar, och uppmanar dem att genast kontakta klubben ifall det står fel yrkeskategori.

– Arbetsgivaren vill skicka ut brev till de anställda och be dem tacka ja till övergången, bekräftar Jerker Jarl på Seko Skåne.

– På så sätt kan man tvinga medlemmar som kanske inte är så pålästa att skriva på ett nytt kontrakt.

De lokala förhandlingarna har slutat i oenighet och nya förhandlingar ska inledas på central nivå denna veckan. Till dess att tvisten är avgjord stoppas inrangeringen, det vill säga övergången till Arriva Sverige.

– Vi slåss för våra medlemmar, säger Jerker Jarl. Vi vill både ha hängslen, livrem och flytväst mot såna här arbetsgivare.

I nuläget pågår en strid i norra England, där fackförbundet RMT strejkar mot att Arriva även där vill genomföra samma typ av försämringar. Där pratar man också om att tåg ska kunna gå DOO, ”driver-operated only”, det vill säga utan annan personal än lokföraren.

När liknande förändringar diskuterades i Skottland, visade läckta dokument att arbetsköparna – utöver den ekonomiska vinsten – räknar med att det blir lättare att sätta in strejkbrytare vid en konflikt när tågen kan gå med endast lokförare.

Fakta

Arriva

Arriva Sverige är ett dotterbolag till brittiska Arriva.

Det brittiska moderbolaget ägs i sin tur av det tyska statliga aktiebolaget Deutsche Bahn. 

Utöver Pågatågen kör Arriva även Östgötapendeln, samt ansvarar för trafiken på Roslagsbanan och Saltsjöbanan.

Arriva har också busstrafik i Ekerö, Halmstad, Lunda, Märsta, Norrort och Råsta, samt – från och med 2019 – i Helsingborg.