Hoppa till huvudinnehåll

PFF-tränaren vinner Årets förebild

Daniel Okapaleke har gjort en resa inom Proletären FF och är idag en viktig förebild för många unga killar i göteborgsförorten. I omröstningen för priset Årets förebild vann han överlägset.

Proletären FF:s tränare Daniel Okapaleke blev utsedd till Årets förebild i göteborgsförorten Tynnered. Foto: Proletären FF
PFF

18-åriga Proletären FF-ledaren Daniel Okpaleke tilldelades priset Årets förebild på Tynneredsdagen.

– Det känns jättebra, säger han till Proletären.

Varje sommarlov har Proletären FF aktiviteter i göteborgsförorten Tynnered. Hundratals barn från området deltar varje år. Ett av dem var Daniel Okapaleke och det var så han kom i kontakt med PFF för första gången. Några år senare blev han sommarledare, för att sedan ta nästa steg och gå in som tränare för ett av PFF:s pojkfotbollslag. Där erbjuder han inte bara fotboll, utan brukar hjälpa de yngre barnen med läxorna innan träningspasset tar vid.

– Henrik [Källen, PFF:s ordförande] skickade in en nominering och sen var det röstning online som gällde.

Daniel fick överlägset flest röster, berättar speakern på Tynneredsdagen när Daniel Okapeleke tar emot priset.

– Jag vill tacka gud, familjen och PFF:s spelare som sprang på Frölunda torg och raggade röster, säger han när han tar emot priset.

Varför är PFF viktigt för barnen i Tynnered?

– Vi håller barnen borta från gatorna. De får något att göra på sin fritid. Vårt motto, Idrott åt alla, tycker jag är viktigt, många klubbar välkomnar inte alla på samma sätt och även om de gör det så kan det ta lång tid innan man känner sig som hemma.

– Så är det inte i PFF, här är alla lika värda och det känns som en familj.

Nu laddar Daniel och grabbarna i laget för en rolig sommar.

– Vi ska spela Gothia cup för första gången. Det kommer bli roligt för mig också, jag har varit tränare i andra cuper men inte Gothia cup. Så det blir en ny upplevelse och nya roliga minnen! 

PFF
Lilla Fredsloppet på Tynneredsdagen.

Lilla Fredsloppet

På Tynneredsdagen anordnade Proletären FF även ett Fredslopp i miniatyr där hela 190 barn deltog. De sprang under parollen ”Idrott åt alla”, som också är Proletären FF:s motto.

Det "riktiga” Fredsloppet hålls i Slottsskogen den 21 september. Överskottet går till Palestinagruppernas verksamhet, samt till att möjliggöra för ett kubanskt lag att för första gången delta i Gothia Cup. Du kan läsa mer om detta, Sveriges största solidaritetslopp, på fredsloppet.se