Hoppa till huvudinnehåll

Sparkad kommundirektör hotar stämma Proletären

Mikael Gustavsson Roxell, tillförordnad social- och äldrevårdsdirektör i Nacka kommun, hotar stämma Proletären för förtal.

Mikael Gustavsson Roxell bytte namn och jobb. Nu hotar han att stämma Proletären.
Johan Fredriksson/Facebook

Det var den 16 april (28 april på nätet) som Proletären publicerade den artikel som Gustavsson Roxell nu anser är förtal av honom.

Då rapporterade vi om Mikael Gustavsson Roxell, som tidigare hette Mikael Lekfalk, som i oktober 2019 fick sparken från jobbet som kommundirektör i Luleå sedan han utan kommunledningens vetskap hyrt in en privat mentor för 570 000 skattekronor. Ett halvår senare hade Lekfalk bytt namn till Gustavsson Roxell och fått nytt arbete som tillförordnad social- och äldrevårdsdirektör i moderatledda Nacka kommun, söder om Stockholm.

I Proletärens artikel beskrivs också Gustavsson Roxells relation till Luleås kommunalråd Niklas Nordström (S), dennes kopplingar till Nacka och den privatiserade äldrevården och hemtjänsten i den kommunen.

I ett mejl till Proletären den 29 april hotar Gustavsson Roxell att ”stämma skiten” ur tidningen för förtal. Den 30 april bjöd Proletären in Gustavsson Roxell att svara på och kommentera de tre påståenden om honom som gjort att han nu hotar med stämning.

Redan senare samma kväll svarade Gustavsson Roxell på Proletärens mejl. Han påpekade bland annat att han inte är ”ny social och äldrevårdsdirektör” utan bara tillförordnad.

Gustavsson Roxell skrev också om tidningens chefredaktör och reporter att ”ni har betett er som svin, men jag väljer att tro på att ni är bra människor båda två”. Han undrar också om Proletärens ”artikel bygger [...] på vad lokalmedia och skvallerpressen på riksnivå har skrivit?”

Här kan du läsa Proletärens frågor, Gustavsson Roxells svar och Proletärens kommentarer.