Hoppa till huvudinnehåll

Upprorsstämning på MTR-protest

Runt 400 förbannade MTR-anställda och representanter för organisationer som är beroende av en fungerande pendeltågstrafik, samlades på onsdagseftermiddagen utanför trafikförvaltningens kontor i Stockholm.

Jens Sjöström (S), Anton Fendert (MP), Michaela Haga (C), och Moa Friman, lokförare, utanför Trafiknämnden i Stockholm.
Janne Bengtsson

Det rådde nästan upprorsstämning utanför trafikförvaltningen kontor på Lindhagensgatan i Stadshagen i Stockholm, när MTR-anställda och andra samlades för att protestera mot MTR och regionmajoritetens beslut att avskaffa tågvärdarna.

Medan en mamma på ett plakat konstaterade att ”Leia, 6 år, fick ingen rampservice”, kördes wienerbröd och smörgåstårtor in till de politiker som på sitt möte beslutade att införa ensambemanning på de tåg som är över 200 meter långa och kan ta uppemot 1.800 resenärer.

Janne Bengtsson

Ett beslut som hänger med från den gamla M-ledda majoriteten och som den nya majoriteten med S, MP och C i valrörelsen lovade att köra över.

Det löftet sveks omgående. Och efter en snabbutredning som utan synpunkter från de arbetande, facken, skyddsombuden eller andra organisationer förklarat att det är helt säkert att köra tågen utan tågvärdar, drevs beslutet igenom på onsdagen.

Med ett litet leende på läpparna konsumerade Socialdemokraternas starke man Jens Sjöström de MTR-anställdas ilska, liksom också Miljöpartiets kollektivborgarråd Anton Fendert gjorde. Den förre majoritetsledaren Kristofer Tamsons (M), en av dåvarande regionrådet Irene Svenonius (M) närmaste män, försökte backa upp den nya majoritetens beslut bland de som samlats för att protestera.

Och väl medveten om att inga från arbetarsidan varit inblandade eller tillfrågats av utredarna, ljög Anton Fendert de MTR-anställda som konfronterade honom rakt upp i ansiktet:

– Jag har haft en dialog med många fackliga företrädare, och för mig är det väldigt viktigt. Sedan har jag full respekt för att man kan landa i en annan slutsats av den här utredningen, sade Fendert med ett småleende. Jag åker jättemycket pendeltåg nu, för att se hur det är.

Fendert fick svar på tal av bland andra Susann Högye-Bäckman, ordförande i pendelklubben. Hon konstaterade att den utredning som gjorts av det kanadensiska konsultbolaget WSP med klara kopplingar till MTR, utförts på uppdrag av MTR.

– Vad är det här för dumheter? Om man talar om korruption i svensk politik så är det bara att titta på det här. Tragiskt, menade Susann Högye-Bäckman.

Protesterna kommer att fortsätta.

– Det här är kass… på en vanlig arbetsdag är så många människor här för att visa det. Det här handlar om arbetsmiljön för så många yrkesgrupper. Det är många som är här som ska köra tågen. Glöm det, sade Susann Högye-Bäckman.