Hoppa till huvudinnehåll

Slaktaren KG tog ordet på bankstämman: "Vi har mer än en skatteflykting i det här rummet"

Slaktaren Karl Gustav Nilsson sa ett sanningens ord till de giriga direktörerna och aktieägarna på Nordeas stämma under torsdagen.

”Nästa gång det blir bankkris då kommer ni svassande tillbaka", sa Karl Gustav Nilsson när han tog ordet på Nordeas stämma.

Karl Gustav Nilsson riktade sig direkt till direktörerna och aktieägarna när han tog ordet på Nordeas stämma under torsdagen. I ett fem minuter långt tal förde han arbetarnas talan och angrep bland annat bankernas jättevinster.

Nordea gjorde 796 miljoner euro i vinst fjärde kvartalet 2017 och nästa vecka plockar bankens aktieägare ut 27 miljarder kronor.

– Jag, en vanlig hederlig svensk arbetare, kommer under hela min livstid tjäna en tiondel av en halv procent av den summan. Det är ett liv där jag varje dag riskerar att skadas eller dö på jobbet. Det gör jag för att kunna försörja mig själv. Och er.

Karl Gustav Nilsson arbetar till vardags som slaktare och är medlem i Kommunistiska Partiet. Han driver också den populära Facebook-sidan ”En vanlig hederlig svensk arbetare”. Just hederlighet, påpekade han i sitt tal, är något som helt saknas i sällskapet på bankstämman.

– Vi har mer än en skatteflykting i det här rummet, och även där har Nordea varit behjälpliga med att sätta upp skatteparadisföretag för de rikaste kunderna.

Direktörerna fick också höra ett sanningens ord om Nordeas planer på att flytta till Helsingfors.

– Trots alla vinster, allt mygel och parasiterande så räcker det att regeringen bara nämner en eventuell bankskatt så börjar ni packa ihop väskorna.

– Jag kan ta gift på att nästa gång det blir bankkris då kommer ni svassande tillbaka. Då ska ni räddas med våra gemensamma skattepengar.

Se Karl Gustav Nilssons tal på Nordeas stämma här: